Кордицепс

Кордицепс - "чудотворната гъба"

Свойствата на Кордицепса, „чудотворната гъба“, са били познати в китайската медицина от древни времена. Най-новите научни изследвания потвърждават тези твърдения, сочещи към многобройните качества на Кордицепс синесис, който стимулира естествената защита, функциите на тялото и цялостното благосъстояние.

Cordyceps sinesnsis или по-скоро Ophiocordyceps Sinensis – тъй като това е научното наименование на вида от 2007 г. насам, е известен също като гъба-гъсеница или просто Кордицепс. През топлите месеци той расте като всяка гъба, но през зимата ларвите на някои видове пеперуди стават негов приемник. За да оцелее, гъбата убива и след това мумифицира насекомото, и се храни с него. Кордицепсът вирее естествено в Тибет и Непал, на височина между три и пет хиляди метра над морското равнище.

Открит преди около хиляда и петстотин години от хималайските овчари, той бързо намира приложение в китайската билкова медицина, предимно като тонизиращо, противостареещо средство, което предпазва от деменция и подобрява физическото състояние. Поради недостига и „чудотворните“ свойства на Кордицепса, той достига много висока цена. В древен Китай можели да си позволят да го използват само императорския двор и аристокрацията. В днешно време, тези „чудотворни“ гъби се отглеждат в биореактори. Годишното производство наброява милиони тонове, затова сега всеки може да се възползва от изключителните му качества.

TIENS произвежда тази забележителна добавка с помощта на силно напреднали биотехнологии като в същото време запазва натуралното съдържание на препарата.

СЪСТАВ

Основните съставки на Кордицепса са кордицепин и аденозин – активни вещества, чието наличие в гъбата определя качеството й на отглеждане. Те могат да играят роля в широк спектър от биологични процеси, например в междуклетъчното транспортиране на енергия. Други активни съставки са полизахаридите, кордицепсовата киселина и витамин А, В, С, Е, 16 киселини, сред които супероксид дисмутаза (СОД), както и цинк, селен, магнезий, желязо и калий.

ДЕЙСТВИЕ

Съставките, съдържащи се в TIENS Кордицепс: 

  • Повишават общата устойчивост на организма
  • Подобряват апетита, полезни по време на възстановяване след боледуване
  • Зареждат с енергия, повишават издръжливостта, намаляват умората, което може да подобри спортните постижения
  • Характеризират се с антивирусни и антибактериални свойства, например срещу Staphylococcus Aureus
  • Помагат за балансиране на метаболизма на кръвната захар
  • Подкрепят дихателната система, особено ефективността на белия дроб и използването на кислород (ускоряват адаптацията на клетките към ниските нива на кислород)
  • Повишават мъжката потентност

ДОЗИРОВКА

1 – 2 капсули от препарата могат да се приемат 2 пъти на ден. Препаратът трябва да се приема между храненията с топла вода.

Допълнителна информация за продукта

Опаковка – 100 капсули х 500 mg
Нетно съдържание – 50.0 g