Армакс спрей

АРМАКС Спрей

АРМАКС Спрей е чисто, високо-концентрирано (30 ppm) колоидно сребро за външно (локално) приложение. Сребърните йони и частици не са разтворени във водата а са отделени от повърхността на метала и са разпръснати във водна среда. Истинският сребърен колоид е стабилен и сребърните частици с времето не се утаяват (падат на дъното). АРМАКС Спрей действа пряко и незабавно върху жизнените функции на микроорганизмите, без да засяга или дразни тъканите и клетките на макроорганизма на хора, животни и растения.

Сребърните йони и частици на АРМАКС Спрей имат от няколкостотин до няколко хиляди пъти по-силно въздействие върху болестотворните микроорганизми от всички останали сребърни съединения и препарати.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ:

Бактерицидното и дезинфекционно действие на АРМАКС Спрей се дължи на силния афинитет на сребърния заряд към различни жизнено важни ензими и функции на едноклетъчните микроорганизми. Колоидните сребърни частици се свързват с ензимите на микроорганизмите и блокират работата им, което води до бързата смърт на микроорганизма. В среда на колоидни сребърни частици, всички неспорообразуващи микроорганизми (бактерии, вируси, гъбички и плесени) загиват в рамките на не-повече от 6 минути!

ПОКАЗАНИЯ:

АРМАКС Спрей действа върху изключително голям брой инфекциозни и възпалителни състояния, предизвикани от болестетворни микроорганизми по кожата, лигавиците и повърхностити: бактерии, вируси, гъбички и плесени. АРМАКС Спрей има силно бактерицидно действие спрямо повече от 650 вида патогени. Освен това, АРМАКС Спрей притежава имуносупресорно и регенеративно действие, което позволява по-бързото възстановяване на изгорени, увредени или засегнати участъци от кожата или тъканите. АРМАКС Спрей е използван успешно при следните състояния, неподатливи на различни антиинфекциозни средства: дерматит, херпес, кандидоза, септични състояния на очите, ушите и устата, различни имунно-зависими състояния като: алергии, екземи, импетиго, лупус еритематодес, пруритус, псориазис, себорея и др. АРМАКС Спрей се използва с успех при лечението на различни заболявания по домашните любимци като кучешки про-вируси и други инфекции по животните и при бактерийни, вирусни и гъбични инфекции по растенията, почвата и водите.

ДОЗИРОВКА И ПРИЛОЖЕНИЕ:

АРМАКС Спрей се нанася чрез неколкократно напръскване на участъка, който искаме да третираме (така че да се получи добро омокряне) и се оставя да изсъхне.

ВЪНШНО ПРИЛОЖЕНИЕ ВЪРХУ ДАДЕН УЧАСТЪК:

– При рани, порязвания, изгаряния от различен произход и други наранявания или инфекции: Засегнатият участък се напръсква и/или се покрива с напоена с АРМАКС Спрей марля или памук и се оставя докато изсъхне. Повтаря се няколко пъти на ден, докато симптомите започнат да отшумяват, плюс още 3-4 дни след изчезване на симпомите.

– При бебешко или тийнейджърско акне: 2-3 пъти дневно, засегнатите участъци се напръскват с АРМАКС Спрей и се оставят да изсъхнат.

– При пърхот: 1-2 пъти на ден скалпа се напръсква и оставя да изсъхне.

– При различни алергични прояви и обриви по кожата: засегнатите участъци се напръскват през няколко часа и се оставят да изсъхнат сами. Тази операция трябва да се повтаря до изчезването на остротата на симптомите, след което периодично да се потваря но с намалена честота до окончателното изчезване на симптомите

АРМАКС Спрей се прилага за унищожаване на микроорганизмите и дезинфекция в почти всички места, за които човек може да се сети:

В ДОМА:

– За дезинфекция на повърхности чрез напръскване и оставяне да изсъхнат сами.

– За хигиенизиране на четки за зъби, гребени или други лични предмети, като се напръскват обилно и се оставят да изсъхнат сами.

ПО ТЯЛОТО:

– Под мишниците (а и другаде) – за премахмане неприятният мирис на пот. Намиращите се по кожата микроорганизми разлагат отделящата се пот, откъдето идва наприятния мирис.

– Почистване на кожата и предотвратяване появата на пъпки и комедони по лицето, гърдите, гърба и други участъци от кожата.

– За обезмирисяване на краката и обувките – ходилата, чистите, сухи чорапи и вътрешната част на обувките се напръскват и се оставя да изсъхнат.

ОПАКОВКА И СЪХРАНЕНИЕ:

Пластмасов флакон 100 мл, в самостоятелна, външна картонена опаковка. Да се съхранява далеч от силни източници на магнитни или еректрически полета, при стайна температура, в оригиналната си опаковка.